TRYGGHETSBOENDE MED SÄRSKILD ANPASSAD SERVICE

trygghetsboende

Ett trygghetsboende är en form av seniorboende för dig som är +70 år, med särskild anpassad service med stort fokus på hyresgästernas trivsel. Fastigheten och lägenheterna är anpassade för de äldres behov.  En anställd trygghetsvärdinnan anordnar aktiviteter åt hyresgästerna.

Skellefteå Egendom äger två trygghetsboenden: Furacenter Trygghetsboende i Jörn och Sörgårda Trygghetsboende i Byske (totalt 78 lägenheter). Flera anpassningar av lägenheterna har gjorts för att nu svara upp mot de krav som ställs för att klassificeras som trygghetsboende, enligt de allmänna riktlinjer som idag finns bland annat inom kommunala verksamheter.

Furacenter Trygghetsboende i Jörn
Från och med 1 januari 2016 så är Furacenter ett trygghetsboende. Det har inneburit ett stort lyft för den enskilda hyresgästen. Fastigheten är nu helt handikappanpassad med entréramp och nivålister, hissen har utrustats med talsyntes, blindskrift och sittplats och tvättstugan har fått dörrautomatik.

Men det bästa av allt är vår trygghetsvärdinna som anordnar aktiviteter åt hyresgästerna och tillsammans har de riktigt roligt! Två dagar per vecka är det aktiviteter och det är alltifrån att spela bingo, ha frågesport, sittgympa, sjunga och läsa högt till surströmmings- och våffellunch. Hyresgästerna har trevligt och bryr sig om varandra och samtalar vilket leder till en fin gemenskap.

Sörgårda trygghetsboende i Byske
Från och med 1 januari 2015 blev Sörgårda ett Trygghetsboende. Det blev ett stort lyft för den enskilda hyresgästen. Själva fastigheten handikappanpassades ytterligare med bl.a. talsyntes och blindskift i hissarna och ena ytterdörren fick kompletterande dörrautomatik.

Men det bästa av allt var att här anställdes det en trygghetsvärdinna. Hennes roll är att samordna de aktiviter som fanns sedan tidigare i huset och komma med nya aktiviter. Trygghetsvärdinnan håller i aktiviteter två dagar per vecka, ibland i egen regi och ofta tillsammans med våra duktiga samarbetspartners: Byske Aktivitetsförening och Byske PRO. Här anordnas bl.a. bingo, frågesport, sång, högläsning, filmvisning och pysselträffar. Det ordnas även surströmmingsmiddag, våffellunch och julgröt. De hyresgäster som orkar och vill brukar promenerar över till Byske Gästgivargård och äta lunch tillsammans en dag varannan vecka.

Det har blivit en ännu bättre gemenskap och hyresgästerna har trevligt och bryr sig om varandra och ser om varandra.

Se information här nedan om lediga lägenheter i Jörn och Byske trygghetsboenden.

Lediga lägenheter